Πολιτική
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004 16:32

Παπανδρέου: «Ξεπερνάμε τις όποιες μικροπαρεξηγήσεις και πάμε μπροστά»

«Λειτουργούμε συλλογικά και ξεπερνάμε τις όποιες μικροπαρεξηγήσεις μπορεί να υπάρχουν, διότι αυτές είναι ανθρώπινες. Εμείς πάμε μπροστά».

Tα παραπάνω δήλωσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στο Ολυμπιακό Χωριό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην πρόσφατη αντιπαράθεση του με τον Ευάγγελο Βανιζέλο, ο οποίος και τον συνόδευε στην επίσκεψή του.

«Όλοι είναι απαραίτητοι στην προσπάθεια που κάνουμε για άσκηση σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, αλλά και την ουσιαστική ανασυγκρότηση του Κινήματός μας», τόνισε ο κ. Παπνδρέου, λέγοντας ότι «αξίζει να είναι παρόντες όλοι οι παράγοντες που συνέβαλαν στα έργα που έχουμε κάνει».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, είμαστε δίπλα - δίπλα, αλλά πρέπει στη σύγχρονη πολιτική, όλα να γίνονται με ενότητα, συλλογικότητα και αποτελεσματικότητα».

«Οι παρεξηγήσεις λύνονται και λύθηκε και η συγκεκριμένη παρεξήγηση ή παρερμηνεία, γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τιμά το έργο του, να διασφαλίζει την συνέχεια, ιδίως στα θέματα αυτά, για να υπάρχει και αξιοπιστία και λειτουργικότητα στην προβολή του έργου της χώρας», παρατήρησε ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενος στο έργο του Ολυμπιακού Χωριού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε «εντυπωσιασμένος (...), τόσο από την πλευρά του χρόνου υλοποίησής του, όσο και από την ομορφιά του και την μεταολυμπιακή του χρήση».

«Είμαστε περήφανοι ως Έλληνες για το έργο αυτό που αποτελεί μια ουσιαστική προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στον εργαζόμενο λαό, με κοινωνικά κριτήρια», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε την ανάγκη «να ξεφύγουμε από τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πρέπει να είναι Αγώνες του Ελληνισμού».

«Είναι έργα του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, και «είμαστε περήφανοι που ως κυβέρνηση καταφέραμε να γίνουν όλα αυτά και να παραδοθούν στην ώρα τους», ενώ αναφέρθηκε και στη μεταολυμπιακή χρήση των έργων.

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, που αποτελεί μια συγκροτημένη πολιτεία με κατοικίες, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, πυροσβεστικό σταθμό, υπερσύγχρονη ιατρική μονάδα, υπόγεια δίκτυα ρεύματος, φυσικού αερίου, τηλεπικοινωνιών και υψηλότατες προδιαγραφές ασφαλείας, ξενάγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Χωριού, Αθανάσιος Ασημακόπουλος.

Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης συνάντηση και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις, Σωτήρη Κρητικό.