Πολιτική
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα, στ κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια πελάγη τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Γενικά αίθριος καιρός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ηπειρο. Ανεμοι : Από δυτικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στη Θεσσαλία. Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι : Από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι : από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια, τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, στα δυτικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.