Κόσμος
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2004 14:55

Τζ. Μπους: Ούτε εγώ θα άντεχα να βλέπω τη χώρα μου υπό κατoχή

Την υπόσχεση ότι από τις 30 Ιουνίου θα παραδοθεί «η πλήρης κυριαρχία» στους Ιρακινούς, έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Paris Match». Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος Μπους αναφερόμενος στην ιρακινή αντίσταση κατά των δυνάμεων της Συμμαχίας, τονίζει ότι και ο ίδιος δεν θα άντεχε να βλέπει τη χώρα του υπό κατοχή.

«Και εγώ ο ίδιος δεν θα άντεχα να είναι η χώρα μου υπό κατοχή», αναφέρει ο κ. Μπους διευκρινίζοντας ότι όλοι οι ιρακινοί μαχητές «δεν είναι τρομοκράτες». «Οι καμικάζι είναι, αλλά άλλοι μαχητές όχι. Δεν μπορούν να υπομείνουν το να είναι υπό κατοχή. Ούτε σε μένα, ούτε σε κανέναν άλλο θα του άρεσε να είναι στη θέση τους. Για το λόγο αυτό τους δίνουμε πίσω την κυριαρχία τους. Τους εγγυόμαστε μια πλήρη κυριαρχία από τις 30 Ιουνίου», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο Τζορτζ Μπους.

«Αποτελεί επείγουσα ανάγκη να ενωθεί σήμερα ο κόσμος ώστε να βοηθήσει τους Ιρακινούς να σχηματίσουν την κυβέρνησή τους. Όχι μια αμερικανική κυβέρνηση, όχι κάτι το οποίο μοιάζει στην Αμερική, αλλά μια κυβέρνηση αποκλειστικά ιρακινή», τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο αμερικανός πρόεδρος.