Πολιτική
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2004 15:31

Πυρά Παπανδρέου Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης

Νέα δριμεία επίθεση εξαπέλυσαν κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη που είχαν στη Χαριλάου Τρικούπη με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές.

Όπως επισήμανε ο κ. Παπανδρέου η Νέα Δημοκρατία ήδη προσπαθεί να προετοιμάσει ένα κλίμα ώστε να δικαιολογήσει τη μη εκπλήρωση των προεκλογικών της υποσχέσεων και να επιβάλει πολιτική λιτότητας.

Γι αυτό, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ και μια ισχυρή αντιπολίτευση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή τη λογική της ΝΔ και να την αναγκάσει να τηρεί τις υποσχέσεις της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Κίνημα βρίσκεται σε διάταξη μάχης και ότι υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση στο ευρωψηφοδέλτιο από τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι με ενότητα και μαχητικότητα, το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλά στις ευρωεκλογές.

Ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πολιτική της αυτό το τρίμηνο ακυρώνει και ισοπεδώνει, δεν αναγνωρίζει και δεν σέβεται το έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. «Η ΝΔ διακατέχεται από έλλειψη γενναιοδωρίας, καλλιεργεί ένα υπόστρωμα σκανδαλολογίας και προσπαθεί να απεμπλακεί από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σουφλιά και Αλογοσκούφη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι επρόκειτο για ένα λάθος μήνυμα το οποίο, όπως είπε, προσβάλλει διεθνώς τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η ΝΔ προσπαθεί να τις ουδετεροποιήσει εμφανίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία στις βασικές επιλογές για την Ευρώπη. «Πρόκειται για λάθος» –σημείωσε ο κ. Βενιζέλος- και τόνισε πως «υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές στις αντιλήψεις των σοσιαλιστικών και των συντηρητικών κομμάτων».