Πολιτική
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2004 15:42

Η προεκλογική κίνηση των πολιτικών αρχηγών

Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνονται, 11 μέρες πριν τη διεξαγωγή τους, οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει στις 20:00 στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε ανοιχτή συγκέντρωση των οπαδών του κόμματός του, στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης.

Στις 10 π.μ., ο κ. Παπανδρέου συνάντησε τους κ.κ. Χρήστο Στυλιανίδη και Τάκη Χατζηδημητρίου, υποψηφίους του συνδυασμού «Ευρωπαϊκή Κύπρος». Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κ. Παπανδρέου, μετά τη σύσκεψη που είχε στη Χαριλάου Τρικούπη με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη ΝΔ πως υποσχέθηκε πολλά πριν από τις εκλογές του Μαρτίου και ήδη προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα που θα της επιτρέψει να επιβάλει μια πολιτική λιτότητας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι με ενότητα και μαχητικότητα το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλά στις ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση από τους πολίτες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα μιλήσει απόψε σε πολιτική εκδήλωση στον Πειραιά.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε το μεσημέρι τα Ελληνικά Πετρέλαια και δήλωσε ότι ο ΣΥΝ τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας η οποία, όπως είπε, πρέπει να παραμείνει δημόσια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας.

Τέλος, σήμερα θα κριθεί και η «τύχη» του ΔΗΚΚΙ, σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στις ευρωεκλογές, καθώς συζητείται στον Αρειο Πάγο η ένσταση που κατέθεσαν χθες οι εκπρόσωποι της διοικούσας επιτροπής του κόμματος, Ηλ. Νικολόπουλος και Παν. Μαντάς.