Αθλητικά
Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 17:45

Αυτοκίνητο: Νίκη του Νεβίλ στο Ράλι Γερμανίας

Ο Τιερί Νεβίλ αναδείχθηκε νικητής στο Ράλι Γερμανίας, 9ος αγώνας στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με χρόνο 3 ώρες 07:20.2. 

 

Ο Τιερί Νεβίλ αναδείχθηκε νικητής στο Ράλι Γερμανίας, 9ος αγώνας στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με χρόνο 3 ώρες 07:20.2.

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai αναδείχτηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του νικητής σε έναν αγώνα ράλι, δίνοντας σκληρή μάχη με τον «ομόσταυλό» του, τον Ισπανό Ντάνι Σόρντο, τον οποίο άφησε τελικά πίσω του κατά 40.7 δευτερόλεπτα.

Ο Σόρντο ήταν ο νικητής του περσινού ράλι Γερμανίας (2013) ως οδηγός, όμως τότε της Citroën. Το 1-2 στην πόλη Τριρ της Γερμανίας αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλι.

Ο Νεβίλ δεν πανηγύρισε μόνο την παρθενική νίκη του, αλλά έγινε και μόλις ο δεύτερος Βέλγος στην ιστορία του ράλι, μετά τον Φρανσουά Ντιβάλ (Αυστραλία, 2005), που σημειώνει νίκη στο WRC.

Το βάθρο των νικητών στο ράλι Γερμανίας συμπλήρωσε ο Νορβηγός Αντρέας Μίκελσεν με Volkswagen Polo, ενώ εγκατέλειψαν οι Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Volkswagen Polo), Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Φινλανδία/Volkswagen Polo), Κρις Μικ (Βρετανία/Citroën) και Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ford Fiesta).

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο