Αθλητικά
Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 22:55

Europa League: Ήττα του ΠΑΟΚ στη Μολδαβία από Ζίμπρου

Ένα γκολ του Μπούργκιου, στο 79ο λεπτό του αγώνα, έδωσε τη νίκη με 1-0 στη γηπεδούχο Ζίμπρου επί του ΠΑΟΚ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ κι έκανε περίπλοκη τη ρεβάνς της Τούμπας για τον «Δικέφαλο» απέναντι στους Μολδαβούς, την άλλη Πέμπτη.

Ένα γκολ του Μπούργκιου, στο 79ο λεπτό του αγώνα, έδωσε τη νίκη με 1-0 στη γηπεδούχο Ζίμπρου επί του ΠΑΟΚ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ κι έκανε περίπλοκη τη ρεβάνς της Τούμπας για τον «Δικέφαλο» απέναντι στους Μολδαβούς, την άλλη Πέμπτη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες για να προηγηθεί αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία. Κορυφαία φάση για τους Μακεδόνες σε αυτό το διάστημα ήταν το δοκάρι στο 37ο λεπτό σε κεφαλιά του Κατσικά, μετά από κόρνερ του Μακ.

Νωρίτερα, στο 5΄ δυνατό σουτ του Κίτσιου είχε διώξει σε κόρνερ ο Ρούσου, ενώ οι προσπάθειες του Μακ (38΄, 44΄) κατέληξαν άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ανασταλτική αδυναμία του ΠΑΟΚ. Ένα σουτ του Σπατάρου (52΄) κατέληξε άουτ κι άλλο ένα του Κλίμοβιτς (69΄) μπλόκαρε ο Γλύκος.

Τελικά οι γηπεδούχοι είδαν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν στο 79΄ με τον Μπουργκίου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αντίπαλων ποδοσφαιριστών σε εκτέλεση κόρνερ.

Στο 90΄ μάλιστα η Ζίμπρου είχε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Αλεξέεφ, ο οποίος με σουτ στην κίνηση σημάδεψε το δοκάρι του Γλύκου.