Αθλητικά
Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 21:05

Μπάσκετ: Σύνθημα για τίτλους στην «πρώτη» του Παναθηναϊκού

Την προετοιμασία του ενόψει της νέας περιόδου ξεκίνησε σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με το Δημήτρη Διαμαντίδη να δίνει το σύνθημα για περισσότερους τίτλους.

Την προετοιμασία του ενόψει της νέας περιόδου ξεκίνησε σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με το Δημήτρη Διαμαντίδη να δίνει το σύνθημα για περισσότερους τίτλους.

Οι απουσίες ήταν πάρα πολλές, καθώς εκτός των πολλών διεθνών, απών ήταν και ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού», Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος έχει ακόμη υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Βοσνίας.

Παρόντες στην πρώτη προπόνηση των νταμπλούχων ήταν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Παππάς, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιώργος Διαμαντάκος κι οι τρεις νεοφερμένοι Εστέμπαν Μπατίστα, ΝτεΜάρκους Νέλσον και Έι Τζέι Σλότερ.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε δηλώσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι στόχοι της ομάδας παραμένουν πάντα υψηλοί, όμως λόγω της απαραίτητης ένταξης νέων παιδιών στο «τριφύλλι» θα χρειαστεί χρόνος και πιθανότατα θα υπάρξει και αγωνιστικό κόστος…

«Ξεκινάμε με έναν νέο προπονητή. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα και η ομάδα έκανε κινήσεις για να είναι ανταγωνιστική. Στόχος να εντάξουμε όσο περισσότερα νέα παιδιά στην ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα δίνουμε 100% σε κάθε αγώνα και προπόνηση και θα δούμε πού θα φτάσουμε. Εγώ είμαι απλά ένας κρίκος της αλυσίδας. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Θα χρειαστεί χρόνος, ίσως να έχει και κόστος, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα δούμε».

Ο νεοαποκτηθείς, Ει Τζέι Σλότερ τόνισε από την πλευρά του: «Θα προσπαθήσω σκληρά στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τίτλους στην Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στον Παναθηναϊκό».

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον τόνισε: «Είναι πολύ καλή ευκαιρία για μένα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ιστορική ομάδα και είναι τιμή μου που θα παίξω γι' αυτή. Στο τέλος της χρονιάς θέλω να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας. Μέσα από τις προπονήσεις θα βελτιωνόμαστε και θα είμαστε έτοιμοι.»