Πολιτική
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονη. Ανεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί σθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί βροχή, κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια, βόρειοι ασθενείς και τοπικά μέτριοι και στα υπόλοιπα, από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.