Αθλητικά
Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014 13:10

Μπάσκετ: «Κόπηκαν» από την Eθνική οι Μπόγρης, Αθηναίου

Εκτός εθνικής ομάδας έμειναν οι Γιώργος Μπόγρης και Γιάννης Αθηναίου, με απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού Φώτη Κατσικάρη.

Εκτός εθνικής ομάδας έμειναν οι Γιώργος Μπόγρης και Γιάννης Αθηναίου, με απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού Φώτη Κατσικάρη.

Μία ακόμη κίνηση απομένει για να βγει η τελική 12άδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/08-14/09). Μετά τον Τσαϊρέλη που «κόπηκε» λόγω τραυματισμού, σειρά είχαν οι Μπόγρης και Αθηναίου.

Οι δύο παίκτες δεν είχαν συμμετοχή στο πρόσφατο τουρνουά στο Κάουνας, οπότε ήταν αναμενόμενη η απόφαση του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος ευχαρίστησε τους δύο παίκτες για τη συνεργασία που είχαν στο διάστημα αυτό.

Απομένει ένας ακόμη για να προκύψει η τελική 12άδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι ένας εκ των Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς ή Ανδρέα Γλυνιαδάκη, με το σμολ φόργουορντ του Παναθηναϊκού να θεωρείται επικρατέστερος.

Η προετοιμασία της «γαλανόλευκης» συνεχίζεται με τους παρακάτω παίκτες: Νίκος Ζήσης (Ούνιξ Καζάν), Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης (Γκρίζλις), Κώστας Βασιλειάδης (ελεύθερος), Κώστας Παπανικολάου (Ρόκετς), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Παναθηναϊκός), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Κώστας Καϊμακόγλου (Ούνιξ Καζάν), Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ Μαδρίτης), Ίαν Βουγιούκας (ελεύθερος), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (ελεύθερος).

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει απόψε στις 21:30 στην Αθήνα και αύριο το βράδυ (21:15) θα αντιμετωπίσει σε φιλικό ματς την Τουρκία στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Δύο ημέρες μετά οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά, αυτή την φορά επί τουρκικού εδάφους.

Δικαίωμα συμμετοχής στα φιλικά με τους γείτονές μας θα έχει και ο Νικ Καλάθης,η τιμωρία του οποίου έληξε.

Ο Κώστας Παπανικολάου, τέλος, επελέγη στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά του Κάουνας, όπου η εθνική μας ομάδα κατετάγη δεύτερη.