Πολιτική
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004 16:53

Στις 9 μ.μ. η τηλεμαχία των «τεσσάρων»

Τέσσερις ώρες απομένουν μέχρι την τηλεμαχία των αρχηγών των τεσσάρων κοινοβουλευτικών κομμάτων, κι ενώ το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές είναι μειωμένο.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα μεταδοθεί στις 9 απόψε, σε διακαναλικό δίκτυο, και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Θα δοθεί το δικαίωμα στον κ. Καραμανλή, τον κ. Παπανδρέου, την κα Παπαρήγα και τον κ. Κωνσταντόπουλο να κλείσουν με μία δίλεπτη δήλωση.

Η συζήτηση θα είναι ελεύθερη, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία. Ερωτήσεις θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι Ελλη Στάη, Σταύρος Θεοδωράκης, Παύλος Τσίμας, Μανόλης Καψής, Νίκος Ευαγγελάτος και τον συντονισμό θα έχει ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Ο πρωθυπουργός ουδέποτε όξυνε την πολιτική αντιπαράθεση», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει ο πρωθυπουργός στο debate, το οποίο αναμένεται να μονοπωλήσουν θέματα εθνικού ενδιαφέροντος και λιγότερο ευρωπαϊκά.

Κάθε αρχηγός θα διαθέτει δύο λεπτά για να απαντήσει, ενώ ο δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα επαναφοράς της ερώτησής του, εάν θεωρεί ότι δεν έχει πάρει απάντηση.

Το debate της 26ης Φεβρουαρίου για τις εθνικές εκλογές της 7ης Μαρτίου είχαν παρακολουθήσει 3.700.000 πολίτες http://www.naftemporiki.gr/premium/archive/story.asp?id=881256 .