Κόσμος
Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 15:21

Σαουδάραβας εντάχθηκε μαζί με τα δύο μικρά του αγόρια στο Ισλαμικό Κράτος

Σαουδάραβας πατέρας πέρασε παράνομα τα δύο μικρά του αγόρια στη Συρία και εντάχθηκε μαζί τους στις δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δια μέσου της Τουρκίας.

Σαουδάραβας πατέρας πέρασε παράνομα τα δύο μικρά του αγόρια στη Συρία και εντάχθηκε μαζί τους στις δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δια μέσου της Τουρκίας, μετέδωσε το δίκτυο Al Arabiya.

Φωτογραφίες δείχνουν τον Αμπέντ Αλ Σαγιέκ, 11 ετών και τον Αχμέντ Αλ Σαγιέκ, 10, μαζί με τον πατέρα τους μπροστά σε μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, μερικές ημέρες αφού η μητέρα τους είχε εκφράσει την ανησυχία της για την τύχη τους μέσω του Twitter.

Η μητέρα των παιδιών έλαβε μήνυμα SMS τη Δευτέρα από τον πατέρα, στο οποίο ο τελευταίος την καλεί να θεωρεί πλέον τα παιδιά τους «πουλιά στον παράδεισο», φράση που χρησιμοποιείται για παιδιά τα οποία γίνονται «μάρτυρες».

Το ένα από τα δύο αγόρια εμφανίζεται στις φωτογραφίες να κρατεί τυφέκιο τύπου AK-47 στο ένα του χέρι και μια χειροβομβίδα στο άλλο.

Λογαριασμοί οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στο Twitter αναφέρουν ότι τα δύο παιδιά θα λάβουν «την απαραίτητη εκπαίδευση προτού σταλούν στο πεδίο της μάχης».

Ο πατέρας είχε πει ψέματα στη μητέρα των παιδιών ότι θα πήγαινε μαζί τους ταξίδι σε κάποια χώρα του Περσικού Κόλπου, ενώ προετοίμαζε τον ταξίδι στη Συρία μέσω Τουρκίας, αναφέρει η εφημερίδα Al Hayat.

Ο άνδρας απήγαγε τα παιδιά του μετά από λογομαχία που είχε με την πρώην σύζυγό του, αναφέρει η εφημερίδα Al Watan.

Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν εκδώσει οδηγίες για την φυλάκιση και τιμωρία όσων είναι ύποπτοι για αρωγή σε προσπάθεια Σαουδαράβων πολιτών να ταξιδέψουν στη Συρία ώστε να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.