Κόσμος
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 18:45

Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ συζήτησαν Μπους και Σιράκ

Το ενδεχόμενο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, συζήτησαν σήμερα στο περιθώριο της συνόδου της G8 στο Sea Island της Τζόρτζια, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, κ.κ. Μπους και Σιράκ.

«Μιλήσαμε πολύ για διάφορα θέματα ένα εκ των οποίων ήταν και το ΝΑΤΟ, και πρέπει επίσης να δούμε αν θα υπάρξει ένας ρόλος για το ΝΑΤΟ στο Ιράκ», δήλωσε ο Τζόρτζ Μπους στους δημοσιογράφους, χωρίς να κάνει γνωστό αν υπήρξε κάποια συμφωνία ή προσέγγιση επί του θέματος.

Οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να «διαβουλεύονται στενά» τόνισε ο κ. Μπους και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι αντιλαμβανόμαστε πως ο ιρακινός λαός έχει ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να ανασυγκροτήσει τη χώρα του και επίσης έχει ανάγκη βοήθειας για να διενεργηθούν εκεί οι εκλογές».

Από την πλευρά του κ. Σιράκ δήλωσε απλά ότι η σύνοδος της G8 καθώς και οι διμερείς επαφές του με τον κ. Μπους επέτρεψαν στις δύο πλευρές να αντιληφθούν καλύτερα η μία της απόψεις της άλλης.

Σημειώνεται ότι χθες, ο κ. Μπους εξέφρασε την ελπίδα όπως το ΝΑΤΟ εμπλακεί στο Ιράκ, με το γάλλο πρόεδρο να διατηρεί «σοβαρές επιφυλάξεις» στο ζήτημα αυτό.