Πολιτική
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2004 14:18

Επαφές Καραμανλή με Σ. Δήμα, Γ. Βουλγαράκη και Ειρήνη Παπά

Για τις ευρωεκλογές, το ευρωπαϊκό Σύνταγμα και θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, συζήτησαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε., Σταύρος Δήμας, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Δήμας τόνισε ότι οι προοπτικές των κομμάτων του ΕΛΚ είναι καλές και οι ενδείξεις για τα αποτελέσματα είναι ευνοϊκές, αφού, όπως είπε, φαίνεται ότι τα κεντροδεξιά κόμματα θα έχουν και πάλι την πλειοψηφία στην Ευρωπαϊκή Βουλή.

Ο έλληνας Επίτροπος ερωτηθείς αν υπάρχει διαδικασία για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα των συμβασιούχων, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με το νέο προεδρικό διάταγμα, ενώ για τον παλαιό νόμο έχει ξεκινήσει μία διαδικασία που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Ο κ.Δήμας εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα, το οποίο, όπως είπε, θα δώσει νέα πνοή στην Ευρώπη των «25».

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης μετά το τέλος της συνάντησης, οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε ένα πραγματικά ασφαλές περιβάλλον.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με την ηθοποιό κ. Ειρήνη Παπά, η οποία ζήτησε να τον ενημερώσει για την πρόταση που έχει υποβάλει, να ανεβάσει μία τριλογία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κ. Παπά είπε ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι σύντομα θα απαντήσει στο αίτημά της.

Στην ερώτηση για το αν επιθυμεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας η κ. Παπά απάντησε «όχι ποτέ».