Πολιτική
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2004 14:00

Ρουσόπουλος: «Το αποτέλεσμα ενισχύει την ευθύνη της κυβέρνησης»

Εντολή στην κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με συνέπεια την υλοποίηση του προγράμματός της, έδωσαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σημειώνοντας ότι πολίτες έδωσαν «άλλη μία σαφή και ηχηρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους προς την κυβέρνηση».

«Πρόκειται ουσιαστικά για μία νέα εντολή προκειμένου να υπάρξει μία απρόσκοπτη, συνεχής και συνεπής εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ. Τα αποτελέσματα έδωσαν στο κυβερνών κόμμα μεγαλύτερα ποσοστά και επίσης μεγαλύτερη διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», παρατήρησε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωεκλογών που ελληνικό κόμμα εκλέγει 11 ευρωβουλευτές, σε μια συγκυρία μάλιστα, που το σύνολο των ελλήνων ευρωβουλευτών μειώθηκε στους 24», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το αποτέλεσμα ενισχύει την ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς ο ελληνικός λαός εκτιμώντας το δείγμα γραφής που έχει δώσει η κυβέρνηση, εκφράζει τη στήριξή του προς αυτήν», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρεί ότι έλαβε «λευκή επιταγή» από τους έλληνες πολίτες, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε πως ο όρος αυτός επελέγη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί με τη σχετική ορολογία.

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πάντως, (σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) πως ο κ. Παπανδρέου «θα πρέπει να μην υποτιμά τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές διεύρυναν στο διπλάσιο τη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος και επομένως δεν μπορεί να μιλά για "παρένθεση"».