Πολιτική
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2004 16:01

Ένταση στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν.σ. για τη μερική απασχόληση

Ένταση στη Βουλή προκάλεσε η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, να υπαγάγει τους αποθεραπευθέντες ναρκομανείς και τους άρτι αποφυλακισθέντες, στις κοινωνικές κατηγορίες που πριμοδοτούνται για την απασχόλησή τους στο Δημόσιο υπό καθεστώς μερικής και προσωρινής απασχόλησης.

«Η μερική απασχόληση θα είναι το άλλοθι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας για να πει ότι κάτι κάναμε για τα άτομα αυτά. Είναι ημίμετρο, δεν είναι ο κατάλληλος θεσμός για άτομα απέναντι στα οποία πρέπει να δείξουμε ευαισθησία και να πονέσουμε. Πολιτική απέναντι στο μεγάλο αυτό πρόβλημα με τη λογική του άλλοθι, δεν πρέπει να υπάρξει» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση τόσο του εισηγητή της σχετικής πρότασης, Φώτη Κουβέλη, όσο και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Η ευαισθησία σας είναι ιδιότυπη», απάντησε ο κ. Κουβέλης. «Δεν βλέπετε τους ανθρώπους αυτούς που σέρνονται στους δρόμους, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα της εκάστοτε Διοίκησης;»

«Ούτως ή άλλως, οι άνθρωποι αυτοί, είναι στην κατηγορία των μακροχρονίως ανέργων και μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες επιλογής», ανταπάντησε ο υπουργός Εσωτερικών. «Κατά τα άλλα, θα είναι σαν να λέμε ότι η Πολιτεία θέλει να βγάλει από πάνω της το χρέος. Με υπεκφυγές, κοινωνική προστασία δεν μπορεί να γίνει», πρόσθεσε.

«Αν είναι ημίμετρο για τους απεξαρτημένους, γιατί δεν είναι και για τους ανέργους και τους αναπήρους;» παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

«Είναι δικό σας στέλεχος εκείνος που είπε ότι «όποιος θέλει να κάνει τον ΟΚΑΝΑ να τον κάνει σπίτι του». Θα μπορούσα να σας αναφέρω σειρά δηλώσεων που αποκρυπτογραφούν ένα πολύ δυσμενές μήνυμα για πολιτικές δυνάμεις που κρύβονται στη ΝΔ», επισήμανε ο κ. Καστανίδης.