Πολιτική
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2004 14:27

Ρουσόπουλος: «Το ενδιαφέρον του κ. Εβερτ συνάδει με αυτό της κυβέρνησης»

«Το ενδιαφέρον του κ. Εβερτ για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, συνάδει με αυτό της κυβέρνησης». Αυτό δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, περί κυβερνητικής ολιγωρίας στη διαλεύκανση του «σκανδάλου του Χρηματιστηρίου».

«Το ελληνικό δημόσιο απο το 2003 δεν είναι πλέον μέτοχος της ΕΧΑΕ στην οποία ανήκει το Χρηματιστήριο Αθηνών», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεννόηση με τις τράπεζες που έχουν την πλειοψηφία των μετοχών, για το διορισμό της νέας διοίκησης κατά τη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, ενώ έχουμε αλλάξει και την διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που ασκεί την Εποπτεία στο Χρηματιστήριο».

Ο κ. Ρουσόπουλος διευκρίνισε πάντως, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προτείνει πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του Χρηματιστηρίου και σημείωσε ότι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν δοθεί απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για την κρίση του 2000». «Δεν μπορώ να πω εάν αυτό θα γίνει σε δύο, τρείς ή πέντε μήνες, αλλά πάντως σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.