Αθλητικά
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 09:53

Γ. Βασιλακόπουλος: Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να γκρεμίσει την ΕΟΚ

Επίθεση εναντίον των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τους μέσω συνέντευξης στην αθλητική εφημερίδα Metrosport ότι επιχειρούν να προκαλέσουν βλάβη στις Εθνικές ομάδες για να χτυπήσουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. 

 

Επίθεση εναντίον των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τους μέσω συνέντευξης στην αθλητική εφημερίδα Metrosport ότι επιχειρούν να προκαλέσουν βλάβη στις Εθνικές ομάδες για να χτυπήσουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. 

Σε ερώτηση για το κλίμα αναταραχής στις Εθνικές ομάδες και πού το αποδίδει, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε πως αυτό οφείλεται «στην πρόθεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να γκρεμίσει πάση θυσία την ΕΟΚ. Και στο βωμό της θυσίας έβαλε και τις Εθνικές ομάδες. Βλάπτει σοβαρά την υγεία των Εθνικών Νέων κι Ανδρών η επιλογή της ΚΑΕ Ολυμπιακός (...)  Σκέφτονται πως η αποτυχία του ελληνικού μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο θα βλάψει την Ομοσπονδία. Δεν τους νοιάζει που βλάπτεται η Εθνική μας. Νομίζω πως είναι τυφλό το μίσος τους».

Όπως δήλωσε ο πρώτος παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ «δεν δέχομαι κι απορρίπτω ασυζητητί οποιονδήποτε κι οτιδήποτε πάνω από τις εθνικές μας ομάδες. Δέχομαι και συζητώ κατά τα άλλα οτιδήποτε κι οποιονδήποτε πάνω από όλους κι όλα τα άλλα. Εδώ έχουμε σαφή και σφοδρή πρόθεση βλάβης στις εθνικές Νέων κι Ανδρών».

Η επίθεση του προέδρου της ΕΟΚ συνεχίστηκε: «Παρά τον χαλασμό ο οποίος προκλήθηκε, σας λέω πάντως, και πάρα το πλήρες παρουσιολόγιο πάλι φοβάμαι κι ανησυχώ. Δεν αποκλείω, να προκληθεί και αναστάτωση. Προφορικά και γραπτά επιχειρείται η πρόκληση βλάβης στην ΕΟΚ μέσω της Εθνικής Ελλάδας. Απαράδεκτη τακτική. Θεωρώ πως υπάρχουν πρόσωπα τα οποία εύχονται και προσδοκούν την αποτυχία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Όπως θεωρώ πως χάρηκαν επειδή η Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ δεν έφθασε ψηλότερα».

Ο κ. Βασιλακόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Δεν αποκλείω την εκ νέου προσπάθεια αντιστροφής του εξαιρετικού κλίματος στην Εθνική. Εύχομαι να επικρατήσει ηρεμία. Κυρίως λογική. Αυτές ωφελούν σοβαρά την υγεία της ομάδας μας ενόψει Μουντομπάσκετ. Κατ' επέκταση του ελληνικού αθλητισμού. Εξ΄ αυτού η κοινωνία του τόπου μας χαίρεται και χαμογελά».