Πολιτική
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2004 19:09

Αμεση πρόσληψη 1.000 ατόμων για προγράμματα αποασυλοποίησης

Ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία Ενωσης Νοσηλευτικού Προσωπικού Ελλάδας, έκανε γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια για έκτακτη παράκαμψη του ΑΣΕΠ προκειμένου να υπάρξει άμεση πρόσληψη προσωπικού (περίπου 1.000 ατόμων), στελέχωσης των προγραμμάτων αποασυλοποίησης ψυχασθενών, ώστε να μην χαθούν οι πόροι εκατομμυρίων ευρώ από το Γ' ΚΠΣ, που προορίζονται για αυτά.

Οι προσλήψεις θα αφορούν κατά 80% νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κ.ά.

Η συζήτηση, ωστόσο, χρωματίστηκε από την αντιπαράθεση που πυροδότησε ρύθμιση για την παύση των επικεφαλής των ΠεΣΥΠ και των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. «Επιστροφή στους καιρούς των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων και της πλατείας Κλαυθμώνος», κατήγγειλαν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ζήτησε «να παραμείνουν οι ΠεΣΥάρχες εάν μπορούν να εφαρμόσουν την πολιτική της ΝΔ και να υποστούν την αξιολόγηση που πρώτος ο Αλέκος Παπαδόπουλος είχε προβλέψει. Περί ποίου διωγμού λοιπόν μου μιλάτε;».

Ο κ. Κακλαμάνης πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν στη θέση τους οι παυθέντες, εφ' όσον η διαδικασία αξιολόγησης δικαιώσει το έργο τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες αποδοχές, ή αποζημιώσεις, ως την αντικατάστασή τους.