Πολιτική
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2004 12:33

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Λονδίνο - Ομιλία για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

Στα εγκαίνια της Ολυμπιακής Έκθεσης στο Δημαρχείο του Λονδίνου θα παραστεί σήμερα στις 5 μ.μ. (τοπική ώρα), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη βρετανική πρωτεύουσα.

Αμέσως μετά, στις 6.30 μ.μ., ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, υπό την ιδιότητά του του Αντιπροέδρου του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας θα είναι ομιλητής στην παρουσίαση στο Science Museum του Λονδίνου, του βιβλίου «16 Ημέρες: Ο Ρόλος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο Σύγχρονο Περιβάλλον των Διεθνών Σχέσεων».

Μεταξύ των ομιλητών είναι οι: Tomas Sithole, Διευθυντής του τμήματος Διεθνών και Αναπτυξιακών Σχέσεων της ΔΟΕ, Scilla Elworthy, Διευθύντρια της Peace Direct, Paul Cartledge, Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και οι συγγραφείς του βιβλίου Rachel Briggs, Υπεύθυνη των Διεθνών Προγραμμάτων της «δεξαμενής σκέψης» Demos και Αλέξης Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής Demos Athens.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες ενώ ο Σταύρος Λαμπρινίδης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θα καλέσει τους παρευρισκόμενους να υπογράψουν τη Διακήρυξη υπέρ της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.