Αθλητικά
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 23:34

Συνεχίζει με Ντελ Μπόσκε η Εθνική Ισπανίας

Ο Ισπανός εκλέκτορας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, δήλωσε ότι σχεδιάζει να οδηγήσει την Εθνική ομάδα στο Euro 2016 και πως έχει την υποστήριξη της ομοσπονδίας, παρά την κάκιστη παρουσία των «φούριας ρόχας» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, τον περασμένο μήνα.

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε συνεχίζει κανονικά στο τιμόνι της Εθνικής Ισπανίας, την οποία θα οδηγήσει και στο Euro 2016 που θα φιλοξενηθεί στη Γαλλία, αφού απολαμβάνει τη στήριξη της ομοσπονδίας, παρά την κάκιστη παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ο Ντελ Μπόσκε μίλησε σήμερα για το μέλλον του, αναφέροντας ότι θα παραμείνει στη θέση του και πως η ομάδα του δεν είναι ανάγκη να κάνει κάποια πολύ σημαντική ανανέωση ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα πράγματα και να επιστρέψουμε στη σωστή κατεύθυνση. Θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας στο επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» δήλωσε στους Ισπανούς δημοσιογράφους.

«Μια δραστική "επανάσταση" δεν είναι απαραίτητη, αντίθετα θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με κάποιες μικρές αλλαγές» πρόσθεσε ο 63χρονος τεχνικός.

Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ ανέλαβε καθήκοντα μετά το θρίαμβο της Ισπανίας στο Euro 2008 και την οδήγησε στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 2010 και στο Euro 2012, ενώ το συμβόλαιό του λήγει το 2016.

«Έχω έρθει σε επαφή με την ομοσπονδία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προβληματισμού και εκτίμησαν ότι τα προηγούμενα έξι χρόνια ήταν σαφώς πιο σημαντικά από αυτά τα δύο κακά παιχνίδια (με Ολλανδία και Χιλή) στο Μουντιάλ» συνέχισε ο Ντελ Μπόσκε.

«Η ομοσπονδία είναι θετική και εκτιμά τη δουλειά μου. Νιώθουμε δυνατοί και θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας όπως πριν. Σχεδιάζουμε τα παιχνίδια που έρχονται γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην ομάδα, όπως κάναμε και στο παρελθόν» συμπλήρωσε.