Αθλητικά
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 20:55

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης για Αστέρα, 1-1 με Ροβανιέμι

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στην έδρα της Ροβανιέμι, στο Ούλου της Φινλανδίας, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 στον πρώτο αγώνα του β΄ προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στην έδρα της Ροβανιέμι, στο Ούλου της Φινλανδίας, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 στον πρώτο αγώνα του β΄ προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι αυτή ήταν το πέμπτο «Χ» του αρκαδικού συγκροτήματος με το ίδιο σκορ στις επτά ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και, πλέον, το συγκρότημα της Πελοποννήσου έχει τον πρώτο λόγο.

Το ξεκίνημα ήταν πάντως ό,τι χειρότερο για τους φιλοξενούμενους, αφού πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα έχαναν από το γκολ του Λαντενμάκι, που βρέθηκε απέναντι στον Μπαντή σε εκτέλεση φάουλ και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Το ευτύχημα για τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη ήταν πως έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο: στο 10΄ ο Ρόλε εκτέλεσε από μακριά ένα φάουλ και ο Σανκαρέ, ο οποίος επίσης σηκώθηκε χωρίς πίεση, «έγραψε» το 1-1 που έμελλε να μείνει ως το τέλος.

Ο Αστέρας, που μετά την ισοφάριση ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης αλλά δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη φάση, απείλησε στο 52΄ με το αριστερό σουτ του Μπακασέτα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Η Ροβανιέμι αμυνόταν μαζικά, αλλά οι παίκτες του Βεργέτη δεν είχαν την υπομονή για να διασπάσουν την ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων και αναλώθηκαν σε κάποια σουτ χωρίς αποτέλεσμα, όπως με τους Ρόλε στο 62΄ (κόντραρε) και Μουνάφο στο 80΄.

Στο 81΄ ο Μπαντής επενέβη σε δύο χρόνους για να εξουδετερώσει το σουτ του Οτάρου, για να χάσει η ελληνική ομάδα τη μεγάλη ευκαιρία για την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της στο 85΄, όταν στο γύρισμα του Μπαντιμπαγκά ο Μπαράλες πρόλαβε τον αντίπαλό του και πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.