Πολιτική
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 17:26

Καταγγελία Βενιζέλου με αφορμή επεισόδιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής και τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταγγέλλει προκλητικές ενέργειες που προσβάλλουν -όπως αναφέρει- το κύρος της Βουλής, αλλά και ολόκληρη την έννομη τάξη της χώρας, από τους υπεύθυνους της εταιρείας Aegean Αirlines και την κοινοπραξία των ιδιωτικών εταιρειών που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των επιβατών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Βενιζέλος, ενώ είχε διέλθει τον έλεγχο των επιβατών και είχαν περάσει από μαγνητικό έλεγχο ο ίδιος και η χειραποσκευή του και ενώ είχε επιβιβαστεί στην πτήση 530 από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, του δηλώθηκε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει εάν δεν υποστεί πρόσθετο έλεγχο.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό σημειώνει, θέτει ζητήματα αφενός μεν δικαστικής επανόρθωσης εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων φορέων, αφετέρου τροποποίησης των σχετικών κανονισμών, ώστε και οι έλεγχοι να είναι απόλυτοι εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και να διεξάγονται όπως επιτάσσει το σύνταγμα με την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι ιδιωτικών εταιρειών.

«Ο νόμος εφαρμοζεται χωρίς διακρίσεις», ήταν η αντίδραση του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, στις καταγγελίες του κ. Βενιζέλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/24/928590.htm .