Αθλητικά
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 15:21

Κατσικάρης: Δεν έχουμε καταλάβει τη δυναμική μας

Για τις επιλογές του μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Φώτης Κατσικάρης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των κλήσεων προς τους 16 διεθνείς που θα ξεκινήσουν προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.

 

Για τις επιλογές του μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Φώτης Κατσικάρης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των κλήσεων προς τους 16 διεθνείς που θα ξεκινήσουν προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Ο Έλληνας προπονητής φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra, όπου κατέθεσε αναλυτικά τις απόψεις του για τους αθλητές που κάλεσε αλλά κι εκείνους που έμειναν εκτός, ενώ μίλησε για την αγωνιστική φιλοσοφία και το προφίλ που θα επιδιώξει να δώσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 

Ο νέος εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας ρωτήθηκε και απάντησε για: 

Τον Σπανούλη: «Ο Βασίλης ήθελε να είναι με την ομάδα, όμως το καλύτερο ήταν να μην έρθει για τον ίδιο και για την Εθνική. Μου το είπε ο ίδιος αυτό. Δεν ήμασταν τυχεροί. Ηθελε πολύ να παίξει, όμως δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει».

Την περίπτωση του Νικ Καλάθη: «Είναι μία δύσκολη περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε, ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή που θα παρθεί να είναι θετική και να είναι με την ομάδα μαζί. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι θέλει να είναι με την ομάδα. Ελπίζουμε να έχουμε καλή απόφαση-πόρισμα και να τον έχουμε στην ομάδα».

Τη νέα Εθνική: «Υπάρχει μία συνέχεια στην ομάδα, δεν έχουμε καταλάβει τη δυναμική που έχουμε, θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, να το αξιολογήσουμε και να δούμε πως η ομάδα είναι πάντα εκεί. Υπάρχουν παιδιά που έρχονται από κάτω, υπάρχει μέλλον στην Εθνική. Είμαι αισιόδοξος. Αν λείπει ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης, ο Σπανούλης, υπάρχουν παιδιά στην ομάδα να αναλάβουν το βάρος αυτό».

Τον αποκλεισμό του Φώτση: «Όλοι ψάχνουν τα 4άρια για να κάνουν τη διαφορά. Χωρίς αμφιβολίες, στο προηγούμενο τουρνουά είχαμε τρεις παίκτες σ' αυτή τη θέση που μοιάζουν. Με τον Αντώνη μίλησα, ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει στην καριέρα μου. Είναι μεγάλος παίκτης, τον εκτιμώ τον Αντώνη. Μπορεί να κάνω και λάθος μαζί του. Ίσως να μην είμαι 100% σωστός στην απόφαση που πήρα».

Τον Σχορτσανίτη: «Με στεναχώρησε η απουσία του, πίστευα ότι είναι μια καλή στιγμή να επιστρέψει και ο ίδιος. Από τη στιγμή που δεν είναι 100%, δεν είναι στην ομάδα».

Τον Βασιλειάδη: «Είναι απαραίτητο να υπάρχει σουτέρ στην ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει πόσα σουτ θα βάλει, είναι θέμα να ανοίξει και το παιχνίδι. Θεώρησα πως έπρεπε να πάρω τον Βασιλειάδη στην Εθνική, επειδή κρίνω πως μπορεί να σου αλλάξει το παιχνίδι. Από την άλλη ο Μπράμος είναι πιο αμυντικογενής αλλά αυτό μπορούμε να το καλύψουμε με άλλους παίκτες».

Την αγωνιστική φιλοσοφία του: «Είναι σίγουρο πως η Εθνική έχει τη φιλοσοφία του πικ εν ρολ. Αν χρειαστεί να το παίξουμε θα το κάνουμε, θα εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες των παικτών που έχουμε. Η ομάδα θα βασιστεί στην ταχύτητα, θέλουμε να έχουμε πιο πολλές κατοχές από τον αντίπαλο. Έχουμε πλουραλισμό στο πικ εν ρολ. Μάντζαρης, Καλάθης και Ζήσης μπορούν να διαβάσουν το παιχνίδι».

Τις κλήσεις των νέων παικτών: «Καλέσαμε τους Μπόγρη, Τσαϊρέλη, και Αθηναίου που έκαναν εξαιρετικό πρωτάθλημα. Σίγουρα μετά το τουρνουά θα γίνουν συζητήσεις για τις επιλογές, το ξέρω. Όμως με τους Μπόγρη, Τσαϊρέλη και Αθηναίου, αυτοί οι τρεις παίκτες έχουν την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Και το πιο σημαντικό να μην μπούμε σε τούνελ πανικού λόγω απουσιών παικτών».

Τον Κώστα Κουφό: «Είναι πολύ θετικός, έκανε καλό πρωτάθλημα, καλό και για τον ίδιο και για την Εθνική η παρουσία του. Είναι ζεστός για να βοηθήσει την ομάδα. Γνωρίζονται με τον Καλάθη και αυτό είναι θετικό στο παιχνίδι. Ο Κουφός μπορεί να παίξει πικ εν ρολ, έχει γρήγορα πόδια, μεγάλα χέρια και καλά τελειώματα. Θα τον εκμεταλλευτούμε σε υψηλό επίπεδο».