Κόσμος
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 13:42

Ουκρανία: Δεκάδες απώλειες του στρατού από επίθεση φιλορώσων αποσχιστών

Για απώλειες οι οποίες ίσως να φθάνουν και τους 30 άνδρες έκανε λόγο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας, στα ανατολικά της χώρας, από επίθεση των φιλορώσων αποσχιστών με πυραύλους τύπου Grad.

Για απώλειες οι οποίες ίσως να φθάνουν και τους 30 άνδρες έκανε λόγο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας, στα ανατολικά της χώρας, από επίθεση των φιλορώσων αποσχιστών με πυραύλους τύπου BM-21 Grad.

Σύμφωνα με πηγές του στρατού, οι αποσχιστές εξαπέλυσαν την επίθεσή τους γύρω στις 05:00 στο συνοριακό φυλάκιο Ζελενοπίλια, στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Ο Ζόριαν Σκίριακ, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Αρσένι Αβάκοφ, είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν αποκλείεται ο αριθμός να ανέβει διότι αυτά τα αιμοδιψή αποβράσματα έριξαν με πυραυλικά συστήματα Grad και υπάρχει μεγάλη καταστροφή. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει να δοθεί απάντηση έπειτα από αυτή την αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσε.