Κόσμος
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 12:13

Ουκρανία: Τέσσερις στρατιωτικοί και πέντε ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν στα ανατολικά

Τέσσερις άνδρες, μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και πέντε ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία την Παρασκευή.

Τέσσερις άνδρες, μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και πέντε ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία την Παρασκευή.

Οι ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν, όταν το λεωφορείο  στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε τα πυρά όλμων.

Δύο στρατιώτες και τουλάχιστον ένας συνοριοφύλακας σκοτώθηκαν, όταν το όχημά τους διέσχισε ναρκοθετημένη περιοχή στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας, ενώ ακόμη ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στο Ντονέτσκ.

Ο βομβαρδισμός του λεωφορείου ανάγκασε την εργοδότρια εταιρεία DTEK να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τεσσάρων ορυχείων στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βλάντισλαβ Σελέζνιοφ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 50 αντάρτες έχουν σκοτωθεί στις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των αποσχιστών τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Σελέζνιοφ έγραψε ακόμη στη σελίδα του στο Facebook ότι το βράδυ της Πέμπτης μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας βομβαρδίζονταν για τέσσερις ώρες στο αεροδρόμιο του Ντονέντσκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έχει αποκλείσει το βομβαρδισμό από το πυροβολικό και τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ντονέτσκ, λόγω του μεγάλου αριθμού αμάχων στην περιοχή.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν πει ότι σχεδιάζουν να εκπλήξουν αρνητικά τους αποσχιστές και να ανακαταλάβουν τα προπύργιά τους στο Ντονέντσκ και το Λουχάνσκ.