Αθλητικά
Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 17:59

Στον Αστέρα Τρίπολης ο Μπαντιμπανγκά

Την ένατη μεταγραφή της φετινής περιόδου πραγματοποίησε ο Αστέρας Τρίπολης, που απέκτησε τον τον Ζίγκι Μπαντιμπανγκά

 

Την ένατη μεταγραφή της φετινής περιόδου πραγματοποίησε ο Αστέρας Τρίπολης, που απέκτησε τον τον Ζίγκι Μπαντιμπανγκά.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός υπέγραψε για ένα χρόνο και θα αναχωρήσει αύριο για την Αυστρία, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας που προετοιμάζεται εκεί.

Ο Μπαντιμπανγκά γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1991 στην Κινσάσα και αναδείχθηκε από την Ακαδημία της Άντερλεχτ. Το 2009 έγινε επαγγελματίας κι ένα χρόνο αργότερα κατάκτησε το πρωτάθλημα Βελγίου.

Στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην ολλανδική Ντε Γκράαφσαπ και την επόμενη χρονιά στη βελγική Σαρλερουά. Πέρυσι το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον Εργοτέλη και ήταν βασικό στέλεχος της ηρακλειώτικης ομάδας, ενώ είναι διεθνής με τις ομάδες Νέων και Ελπίδων του Βελγίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Αστέρα, μία ομάδα που πρέπει να πω ότι μου άρεσε με το ποδόσφαιρο που έπαιζε την προηγούμενη σεζόν, ενώ σημαντικό ρόλο στον ερχομό μου έπαιξε και το ότι θα αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Θεωρώ ότι ο ερχομός μου στον Αστέρα θεωρώ πώς είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου» ήταν η δήλωση του ποδοσφαιριστή στην ιστοσελίδα της νέας ομάδας του.