Mag
Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 12:54

Πέντε must στάσεις στη Νέα Ερυθραία

Η γειτονιά της Νέας Ερυθραίας έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Με το Low bar στο πεζοδρομημένο σοκάκι της Στροφυλίου να μονοπωλεί σχεδόν, εδώ και μερικά χρόνια τη νυχτερινή ζωή της περιοχής, η Νέα Ερυθραία αποδεικνύει σταθερά ότι είναι από τα «δυνατά χαρτιά» της Αθήνας.

Η γειτονιά της Νέας Ερυθραίας έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Με το Low bar στο πεζοδρομημένο σοκάκι της Στροφυλίου να μονοπωλεί σχεδόν, εδώ και μερικά χρόνια τη νυχτερινή ζωή της περιοχής, η Νέα Ερυθραία αποδεικνύει σταθερά ότι είναι από τα «δυνατά χαρτιά» της Αθήνας.

Low bar

Ξεκινάμε φυσικά, από το μπαράκι που έφερε τα πάνω κάτω στο nightlife της ευρύτερης περιοχής, αποδυναμώνοντας το μέχρι πρότινος μονοπώλιο της Κηφισιάς για τους βόρειους θαμώνες. Το λιλιπούτειο αυτό μπαράκι έγινε talk of the town τα τελευταία χρόνια κι όσος χώρος του λείπει τόση φήμη απολαμβάνει. Όχι άδικα φυσικά, μιας και το πεζοδρομημένο στενάκι της Στροφυλίου, θυμίζει Κυκλάδες, με κοσμοσυρροή αντίστοιχη της Μυκόνου και της Σίφνου. Οι μουσικές του κινούνται σε mainstream επιλογές, ενώ ο ανακαινισμένος χώρος του στήνει ένα ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε ένα από τα cocktails του. Και καλές διακοπές!
Πληροφορίες: Χαριλάου Τρικούπη 146 (Στροφυλίου), Νέα Ερυθραία, 210 620 2187, www.facebook.com/TheLowBar.

Βάθης

Ο Βάθης είναι η σταθερή αξία στα βόρεια για τους λάτρεις του φαγητού και ειδικά του κρέατος. Με σταβλίσια που «σκίζει», rib eye ζουμερό και τρυφερό και συκωταριά περασμένη στο τηγάνι, δεν αφήνει περιθώρια για κριτική… Δροσιστείτε στην υπέροχη αυλή του σε ένα σκηνικό κλασικής και προσεγμένης ελληνικής ταβέρνας και απολαύστε την νοστιμότατη ντοματοσαλάτα του, το βραστό του μπρόκολο και τα φοβερά του κολοκυθάκια τηγανητά. Και θα μας θυμηθείτε…
Πληροφορίες: Κύρου 7, Νέα Ερυθραία, 210 6204834.

All about lemon

Ένα πανέμορφο bistro… πλούσιο σε βιταμίνη C βρίσκεται στις οδούς Αθανασίου Διάκου και Αναξαγόρα, στο κέντρο της Νέας Ερυθραία και προσφέρει όλες της γλυκές εκδοχές του λεμονιού, από cheesecake με λεμόνι, lemon pie και πάβλοβα με λεμόνι, μέχρι λεμονάδα σπιτική και limoncello. Συνδυάστε το με το απογευματινό σας καφεδάκι και δεν θα… ξινίσετε!
Πληροφορίες: Αναξαγόρα 17, Νέα Ερυθραία, 210 625 0237, www.facebook.com/allaboutlemon.

Mucca Gelateria

Το ιταλικό παγωτό στο Mucca Gelateria δεν είναι απλά νόστιμο, είναι κάτι μοναδικό. Με κρεμώδη υφή και «σώμα» που λιώνει εύκολα (σήμα κατατεθέν της φρεσκάδας του) είναι κολασμένο. Δοκιμάστε το kinder bueno του ή το σοκολατένιο Bacio, τη λευκή σοκολάτα ή την κρέμα με πορτοκάλι και δε θα ξεκολλάτε. Αν έχετε και καμια λιγούρα για αλμυρό, δοκιμάστε ένα από τα φρεσκότατα σάντουιτς του ή ακόμα και φρεσκοψημένη πίτσα.
Πληροφορίες:  Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία, 210 8001614, www.facebook.com/mucca.gelateria?fref=ts.

The Burger Company

Είναι ίσως, ένα από τα καλύτερα burgers της πόλης μας. Νόστιμο, ζουμερό, gourmet, αλλά πάντα πολύ κλασικό! Εδώ θα ξετρυπώσετε πρωτότυπες προτάσεις, όπως το Spicy Crunch Burger, με μυρωδικά, λόλα, τσένταρ, μαρμελάδα από jalapenos και crispy κρεμμύδια ή το τα Tennessee Chicken Fingers, μαριναρισμένα σε bourbon και σουσάμι. Το μπιφτέκι του είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ το αποκορύφωμα είναι όταν κατά την παραγγελία σε ρωτούν πόσο ψημένο το θέλεις…Σημειώστε ότι κάθε μέρα από τις 10 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. το The Burger Company έχει Happy Hour me 20% στα delivery.
Πληροφορίες: Χαριλάου Τρικούπη 144, 210 8000670, http://theburgercompany.gr/.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]

Πηγή: Clickatlife.gr