Αθλητικά
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2004 07:25

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα

Οι Ελλληνες σε όλο τον κόσμο πανηγυρίζουν την κατάκτηση του ονείρου. Το κύπελλο του ευρωπαικού πρωταθλήματος, που έφερε η θριαμβευτική νίκη της Εθνική μας στον τελικό με την Πορτογαλία με 1-0 με γκολ του Αγγγελου Χαιρστέα στο 57ο λεπτό.

Εως τα ξημερώματα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, και όλη την υπόλοιπη χώρα, εκατοντάδες χιλίαδες άνθρωποι πανηγύριζαν σε πλατείες, λεωωφόρους και γειτονιές. Επίσης στη Ν. Υόρκη, το Τορόντο του Καναδά, το Λονδίνο, τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες και τη Λευκαωσία, οι ομογενείς ξεχύθηκαν στους δρόμους.

«Δόξασαν την Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κωστας Καραμανλής, πρσοθέτοντας ότι είναι το καλύτερο προσκλητήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αυτή η ομάδα άξιζε. Δεν ήταν κάτι τυχαίο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επεσήμανε, ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε επί τάπητος το θέμα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

«Δώσατε ένα μάθημα για το πώς κερδίζονται οι διακρίσεις», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Αξίζει ένα μπράβο στους ποδοσφαιρίστές της Εθνικής και τον προπονητή της», αναφέρει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Μας χαρίσατε ένα χαμόγελο και ανοίξατε δρόμους που πρέπει να αξιοποιήσει η πολιτεία», τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Πανηγυρική υποδοχή για τους παίκτες και τον Οτο Ρεχάγκελ, προγραμματίζει ο δήμος Αθηναίων σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο.