Αθλητικά
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2004 16:46

Στεφανόπουλος: Στιγμές μεταπολίτευσης θύμισε η υποδοχή της Εθνικής

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το μεσημέρι οι 23 ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος και ο προπονητής τους, Οτο Ρεχάγκελ.

«Γίνατε η ομάδα όλων των Ευρωπαίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώτος πολίτης της χώρας. «Αυτό που κάνατε μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα γιατί έχουμε ανάγκη για πολλές πρωτιές», πρόσθεσε ο κ. Στεφανόπουλος και επισήμανε ότι η πρωτοφανής και αποθεωτική υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε από τον ελληνικό λαό δεν την έχει ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν. Μάλιστα, την παρομοίωσε με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα μετά την πτώση της δικτατορίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στο σύνολο των επικριτικών δημοσιευμάτων για τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. «Οι πρωταθλητές είναι πρωταθλητές και δεν έχει σημασία το πώς παίζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Η ελεγχόμενη επίθεση που παίξαμε στην Πορτογαλία, πρέπει να κυριαρχεί στη ζωή μας γενικότερα», σημείωσε ο Οτο Ρεχάγκελ, και πρόσθεσε «Είχαμε ένα από τα πιο επιθετικά μπακ, τον Γιούρκα, που συνεχώς έβγαινε στην επίθεση. Είχαμε τον Δέλλα, που σκόραρε σαν επιθετικός. Το μήνυμα, που είναι και για τους στρατιωτικούς, είναι ελεγχόμενη επίθεση. Οταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, σε πιέζει στην άμυνα. Κι αν οι άλλοι ήταν τόσο καλοί παίκτες, έπρεπε να μας βάλουν πέντε γκολ. Κι αν ο Ρονάλντο είναι τόσο καλός, θα έπρεπε να σκοράρει. Είναι καλός όμως, μόνο σε ατομικό επίπεδο».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που ως αρχηγός μίλησε εκ μέρους των διεθνών, υποσχέθηκε: «Θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο στην επόμενη διοργάνωση».

Ο κ. Στεφανόπουλος χάρισε στους διεθνείς από μια καρφίτσα με το εθνόσημο, και ευχήθηκε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής, ο κ. Ρεχάγκελ.

Στη συνέχεια, η ελληνική αποστολή κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε ιδιαιτέρως με τον Οτο Ρεχάγκελ, στον οποίο αστειευόμενος είπε: «Μη διανοηθείς να φύγεις από την Ελλάδα!».

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε ως «μεγάλο στοίχημα» της χώρας τη συλλογική δουλειά.

Ο Τραϊανός Δέλλας επισήμανε ότι η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ταλέντα υπάρχουν. Δώστε μας εφόδια και θα δείτε τί θα καταφέρουμε».