Πολιτική
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 12:46

Δ. Βίτσας: Βασικός στόχος να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση

Η «απαλλαγή» της χώρας από την τρέχουσα κυβέρνηση είναι ο πρωταρχικός σκοπός, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο «λαός δεν είναι λωτοφάγος». Απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Η «απαλλαγή» της χώρας από την τρέχουσα κυβέρνηση είναι ο πρωταρχικός σκοπός, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο «λαός δεν είναι λωτοφάγος». Απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να φέρνει στη
Βουλή - και μάλιστα στα θερινά τμήματα - νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος, όπως αυτά για ΔΕΗ, αιγιαλούς και χωροταξικό.

Παράλληλα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αποτελεί «καθήκον» του κάθε βουλευτή να πράξει τα απαραίτητα προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκλογές, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει στην «κατοχή» του μόνο το 30% των ψηφοφόρων.

Αναφερόμενος στο θέμα των συνασπισμών που μπορεί να επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας έσπευσε να τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα και κύρια αναζητεί συμμετόχους στην κοινωνία. Πιστεύουμε στην κοινωνική κινητοποίηση και στην πολιτική ανάδραση των δυνάμεων της Αριστεράς των δυνάμεων, που ξεκινούν από τους Αριστερούς σοσιαλιστές μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και της ριζοσπαστικής Οικολογίας συμπεριλαμβανομένης».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς «το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και πριν το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου είναι μνημονιακή δύναμη».

Σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «είναι χωρίς ονόματα. Αυτό είναι ένα νέο στοιχείο που χρησιμοποιεί ο κ. Σαμαράς. Από τις προσωπικές μου εκτιμήσεις η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών δεν βγαίνει. Αλλά είμαι πολύ καχύποπτος ότι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν, ως μια νέα τραγωδία, παλιότερες εποχές. Όπως τη δεκαετία του 1960 με τις διαδοχικές αλλαγές των κυβερνήσεων κ.λπ.. Καλό θα είναι να το αποφύγουν, γιατί σήμερα είμαστε σε μια νέα κατάσταση και ο κοινωνικός παράγοντας είναι πολύ πιο ενεργός επί της ουσίας».