Mag
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 11:43

Πώς να κόψετε ένα κέικ με «επιστημονικό τρόπο»

Ένα βίντεο, το οποίο έχει κάνει το γύρο του κόσμου, έρχεται για μας προβληματίσει σχετικά με το αν ο τρόπος που κόβουμε το κέικ τόσα χρόνια είναι λάθος.

Ένα βίντεο, το οποίο έχει κάνει το γύρο του κόσμου, έρχεται για μας προβληματίσει σχετικά με το αν ο τρόπος που κόβουμε το κέικ τόσα χρόνια είναι λάθος.

Όταν κόβουμε το κέικ με τον κλασικό τρόπο, εφόσον δεν καταναλωθεί αμέσως, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεραίνεται στις άκρες, όπου είναι περισσότερο εκτεθειμένο.

Το υπόλοιπο κέικ, ωστόσο, παραμένει αφράτο, με αποτέλεσμα κανείς να μη θέλει να φάει τα πιο «στεγνά» κομμάτια, που είχαν μείνει στην άκρη.

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο επικαλείται μια δημοσίευση σε επιστημονική εφημερίδα, το Δεκέμβριο του 1906, όπου εξηγείται πώς μπορεί να κοπεί ένα κέικ, χωρίς να ξεραθούν οι άκρες του.

Σύμφωνα με τον «επιστημονικό τρόπο», το πρώτο κομμάτι που πρέπει να κοπεί σε ένα κέικ, είναι μια λωρίδα από τη μέση.

Στη συνέχεια, ενώνοντας τα δύο μεγάλα κομμάτια που δημιουργήθηκαν και κρατώντας τα κοντά το ένα στο άλλο, με ένα λαστιχάκι, το κέικ θα παραμείνει φρέσκο.

Αντίστοιχα, και την επόμενη φορά που κάποιος θα θελήσει να φάει από το κέικ, πρέπει να κόψει από τη μέση, ξαναπιάνοντας όσο περισσεύει μετά με ένα λαστιχάκι.

Εφόσον λοιπόν κάποιος δεν είναι αρκετά ανυπόμονος, ώστε να φάει όλο το κέικ σε μία μέρα, και έχει και αρκετά… λαστιχάκια, υπάρχει τρόπος να το διατηρεί πάντα φρέσκο.