Πολιτική
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 18:52

ΠΑΣΟΚ - Σφοδρή κριτική στο ν.σ. για τη Δημόσια Διοίκηση

Η Νέα Δημοκρατία με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, «επιβεβαίωσε την πρόθεση επανίδρυσης του κράτους της Δεξιάς. Επιβεβαίωσε ότι η δήθεν αξιοκρατία, την οποία επαγγέλλεται, ταυτίζεται με την κομματική ταυτότητα και μόνον».

Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Συντονιστής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο επί θεμάτων Δημόσιας Διοίκησης που κατάθεσε σήμερα η ΝΔ.

Με το νομοσχέδιο αυτό η ΝΔ «αποκαλύπτει περίτρανα το πραγματικό της πρόσωπο και την αληθινή αντίληψη της για τη δημόσια διοίκηση», συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η Νέα Δημοκρατία αφού απολύει τους πάντες από οποιαδήποτε θέση ευθύνης ή διοίκησης στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, παρεμβαίνει βαθιά και βαριά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η κομματικοποίηση του κράτους είναι πλήρης. Ο έλεγχος της δημόσιας διοίκησης από το κόμμα είναι απόλυτος».

Στην κριτική του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος:

«Είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλούν για κομματικοποίηση του κράτους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, τα στελέχη εκείνα τα οποία αφού αρχικώς κομματικοποίησαν το κράτος, στη συνέχεια, όπως όλοι γνωρίζουν, αποδύθηκαν σε μια προσπάθεια κρατικοποίησης του ΠΑΣΟΚ».

«Με τη στάση τους αυτή, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απλώς και μόνο επιβεβαιώνουν ότι στους πολιτικούς η αυτογελοιοποίηση συνιστά δικαίωμα, το οποίο, δυστυχώς, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ασκούν, τελευταία, πολύ συχνά», παρατηρεί ο κ. Παυλόπουλος.

«Καλό θα ήταν -συμπληρώνει ο κ. υπουργός- τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δουν ότι το σχέδιο νόμου επαναφέρει αρκετές από τις διατάξεις του νόμου 2190/ 1994, δηλαδή του "νόμου Πεπονή"». Και καταλήγει: «Θα πρέπει δε να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν τη μία φορά, όταν ψήφισαν το νόμο αυτό, να τον υμνούν και την άλλη να τον κατακρίνουν».