Κοινωνία
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 13:23

Καταπέλτης η εισαγγελέας - Ζητεί ενοχή για ανθρωποκτονία χωρίς ελαφρυντικά για τον θάνατο της Φαίης

Την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο χωρίς κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η εισαγγελέας από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο που εκδικάζεται η υπόθεση της  δολοφονίας της Φαίης Μπάλχα.

Την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο χωρίς κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η εισαγγελέας από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο που εκδικάζεται η υπόθεση της  δολοφονίας της Φαίης Μπάλχα στη Νέα Μάκρη.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε επίσης την ενοχή της αδελφής του θύματος, Μαριαλένας Μπάλχα και του φίλο του βασικού κατηγορούμενου, Βικ Σαρέλ για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία, χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. 

Οπως τόνισε στην εισήγησή της η Εισαγγελέας, όταν η Φαίη και ο Στεφανάκης έγιναν ζευγάρι η Μαριαλένα «από προστάτιδα εγινε ανταγωνίστρια. Χωρισμένη και χωρίς δουλειά έβλεπε την κατά εννέα χρόνια μικρότερη αδελφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκινησε να τη διαβάλλει. Ο Στεφανάκης είπε ότι η Φαιη ήταν η επιλογή του, όμως δεν είχε ξεφύγει από την επιρροή της Μαριαλένας και αυτό προκύπτει από τη συχνή επικοινωνία τους». 

Η εισαγγελέας τόνισε ότι «τα χτυπήματα που δέχθηκε η Φαίη στο κεφάλι προκάλεσαν ακαριαία τον εγκεφαλικό της θάνατο. Ομως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά. Τη χτύπησε σε όλο το σώμα. Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατο έγιναν στο τέλος, το 23χρονο κορίτσι θα υπέφερε φρικτά». 

Ακόμη επεσήμανε πως το επιχείρημα ότι η Φαίη χτύπησε στον προφυλακτήρα διαψεύστηκε διότι δεν υπήρχε χτύπημα στο πισω μερος του κεφαλιού. Για τον ισχυρισμό του Στεφανάκης ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τη δύναμη του,  η εισαγγελέας είπε οτι δεν ισχύει. Και αυτό «γιατι ο Στεφανάκης ήταν θιασώτης γυμναστηρίων, έκανε πολεμικές τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του».

«Η δυνατότητα της Φαίης στα χτυπήματα ηταν ανύπαρκτη. Ο πατέρας του Στεφανάκης τη χαρακτήρισε μπιμπελό. Προκύπτει ότι ο Στεφανάκης  δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για τη Φαίη. Κολακευόταν ότι είχε γίνει αντικείμενο διένεξης από τις δυο όμορφες αδελφές , είχε αγάπη μόνο προς τον εαυτό του», πρόσθεσε. 

Τέλος, αναφερόμενη στην κατηγορουμένη αδελφή του θύματος, η εισαγγελέας είπε ότι ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο για εκείνη στον ανταγωνισμό που είχε με την αδελφή της. «Δεν αρκεί η συγγνώμη της... πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

newsroom naftemporiki.gr