Πολιτιστικά
Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 17:19

Πέθανε ο δημοφιλής παραγωγός Casey Kasem

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Αμερικής τον οποίο συνόδευε μία από τις χαρακτηριστικότερες φωνές των αμερικάνικων σόου, ο Casey Kasem, πέθανε σε ηλικία 82 ετών στο νοσοκομείο «St. Anthony» της Ουάσινγκτον, όπου νοσηλευόταν.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Αμερικής τον οποίο συνόδευε μία από τις χαρακτηριστικότερες φωνές των αμερικάνικων σόου, ο Casey Kasem, πέθανε σε ηλικία 82 ετών στο νοσοκομείο «St. Anthony» της Ουάσινγκτον, όπου νοσηλευόταν. Ο Kasem υπέφερε από μια προοδευτική μορφή άνοιας,  γνωστή με το όνομα «Lewy Body Disease».

Γεννημένος στο Detroit το 1932, ο Casey Kasem παρουσίαζε για δεκαετίες το «American Top 40», μια από τις καλύτερες εκπομπές στην αμερικανική τηλεόραση, όπου εκτός από την παρουσίαση των κορυφαίων τραγουδιών στα εγχώρια charts, εμπλούτιζε το κοινό με γνώσεις, σχετικά με τα τραγούδια αλλά και τους καλλιτέχνες.

Επί σειρά ετών, ο Kasem υπήρξε και ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλούς σταθμούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του ήταν το 1992, όταν και βραβεύτηκε με μια θέση στο «Radio Hall Of Fame». Επίσης, η φωνή του «έντυσε» αρκετές τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων, όπως «Transformers» και «Batman & Robin», ενώ η πιο γνωστή δουλειά του ήταν η φωνή του φίλου του Scooby - Doo, του Shaggy.

naftemporiki.gr