Κόσμος
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 12:28

Ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν για τη νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι, στο Πακιστάν, την Τρίτη.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι, η δεύτερη σε διάστημα δύο ημερών, τερματίσθηκε με τη διαφυγή των ενόπλων και χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.

Εκπρόσωπος της Δύναμης Ασφαλείας του Αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ κατά της ακαδημίας της Δύναμης και διέφυγαν όταν οι πακιστανικές δυνάμεις απάντησαν στα πυρά.

Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το αεροδρόμιο του Καράτσι επαναλειτουργεί έπειτα από τη διακοπή των πτήσεων κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά των Δυνάμεων Ασφαλείας του Αεροδρομίου», είχε ανακοινώσει νωρίτερα η υπηρεσία Τύπου του πακιστανικού στρατού.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση 500 μέτρων από την κεντρική είσοδο της περιμέτρου του αεροδρομίου και σε μεγαλύτερη ακόμη απόσταση από τους τερματικούς σταθμούς των επιβατών.

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με οχήματα παραστρατιωτικών δυνάμεων και ασθενοφόρων που έσπευδαν στο σημείο της επίθεσης.