Κοινωνία
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 12:03

Στον Άρειο Πάγο διαδηλώνουν οι καθαρίστριες

Συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς σήμερα συζητείται το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης επαναπρόσληψής τους που υπέβαλε το Δημόσιο, καθώς και αίτηση αναίρεσης. 

Συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς σήμερα συζητείται η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης επαναπρόσληψής τους.

Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει κρίνει «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών και έχει διατάξει την επαναπρόσληψή τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε. 

Ειδικότερα έκανε δεκτή την αίτηση των καθαριστριών αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν λόγω κατάργησης των θέσεων τους, συνιστά άκυρη καταγγελία των εργασιακών τους συμβάσεων και υποχρέωσε το Δημόσιο να αποδεχθεί τις υπηρεσίες τους με τα ίδια καθήκοντα και τους όρους που εργαζόνταν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΟΙΚ θα επικαλεστεί αναρμοδιότητα του δικαστηρίου για να επιλύσει το ζήτημα, καθώς θα υποστηρίξει πως αρμόδια είναι τα διοικητικά και όχι τα πολιτικά δικαστήρια.

Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως θα υποστηρίξει ότι η κατάργηση των θέσεών τους έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύουν τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα υπαλλήλων. Σκοπός αυτού του μέτρου σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, είναι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πιο σοβαρή οικονομική  κρίση που γνωρίζει η χώρα μας, θα σημειώσει το υπουργείο Οικονομικών.

newsroom naftemporiki.gr - MAKHΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ