Πολιτική
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2004 20:14

Δ. Πιπεργιάς: Είναι απορίας άξιον πως δεν εντοπίζονται υπεύθυνοι για το μπλάκ άουτ

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και εισηγητής του Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης Δημήτρης Πιπεργιάς δήλωσε ότι είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες για το μπλάκ άουτ της 12ης Ιουλίου, σχολιάζοντας το πόρισμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/07/28/937180.htm .

«Φιλότιμη η προσπάθεια που κατέβαλε η επιτροπή να στρογγυλέψει το πόρισμα και να μην καταλογίσει ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Αναλώνεται σε υποθέσεις πως αν έργα που ήταν σε εξέλιξη είχαν τελειώσει νωρίτερα πιθανόν το μπλάκ άουτ να είχε αποφευχθεί.

Παρά όμως την επιμέλεια να διαχυθούν οι ευθύνες, η καταγραφή των γεγονότων στο πόρισμα δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, όπως γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ ενώ η «ανάγκη αποκοπής φορτίου ήταν απολύτως εμφανής» από τις 12:12 μ.μ. έδωσε εντολή για αποκοπές στις 12:25 μ.μ.;

Είναι απορίας άξιον πως ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης στις δηλώσεις του μετά το μπλάκ άουτ εντοπίζει το πρόβλημα σε «λάθος χειρισμούς» και ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη του σε ιταλική εφημερίδα ομιλεί για «ανθρώπινο λάθος», δεν εντοπίζονται υπεύθυνοι για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων αλλά ταυτόχρονα όμως στέλνεται το πόρισμα στον εισαγγελέα που έχει αρμοδιότητα καταλογισμού ποινικών και μόνο ευθυνών.

Ο ΔΕΣΜΗΕ αποδείχθηκε χωρίς ευαίσθητα αντανακλαστικά. Οπως λέγεται χάθηκαν στην προσπάθεια επικοινωνίας με το υπουργείο Ανάπτυξης και προσέκρουσαν στην λογική ότι οι αποκοπές έχουν πολιτικό κόστος».