Κόσμος
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2004 18:44

Απειλές και κατά αραβικών δυνάμεων στο Ιράκ

Μετά τον «αιματηρό πόλεμο» με τον οποίο απειλεί την Ευρώπη η Αλ Κάιντα, με μήνυμά της στην ισλαμική ιστοσελίδα, www.islamic-minbar.com/forum/ , http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/07/29/937426.htm , ομάδα του δικτύου του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ απειλεί να επιτεθεί σε οποιαδήποτε αραβική ή μουσουλμανική δύναμη στο Ιράκ.

«Δεν θα σωπάσουμε στην περίπτωση αποστολής δυνάμεων στο Ιράκ, κυρίως από τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο. Θα σηκώσουμε τα ξίφη μας. Θα χτυπήσουμε αλύπητα όλους τους προδότες», προειδοποιεί η ομάδα «Ταξιαρχίες Ομαρ Αλ Μόχταρ-Ταουχίντ ουάλ Τζιχάντ», σε ανακοίνωσή της στην ως άνω ιστοσελίδα.

Σημειώνεται, ότι κατά το πέρας της επίσκεψής του σήμερα στη Σαουδική Αραβία, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Κόλιν Πάουελ χαρακτήρισε καλοδεχούμενο το σαουδαραβικό σχέδιο που ενθαρρύνει την αποστολή δυνάμεων από μουσουλμανικές χώρες στο Ιράκ, ενώ πραγματοποιείται και στην Τύνιδα, σύνοδος της αραβικής τρόικας (Τυνησία, Αλγερία, Μπαχρέιν) για να εξεταστεί η αποστολή αραβικών στρατευμάτων στη Βαγδάτη, κυρίως για να προστατεύσουν την αποστολή του ΟΗΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/07/29/937512.htm .