Πολιτιστικά
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2004 20:56

Με δαπάνη του Δήμου Αθηναίων η ταφή της Ρένας Βλαχοπούλου

«Η Ρένα Βλαχοπούλου, η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου, σφράγισε με το πηγαίο ταλέντο της μια ολόκληρη εποχή. Με την ποιότητα της τέχνης της, το μοναδικό της χαρακτήρα και το ήθος της κέρδισε την αγάπη των Ελλήνων. Οι ταινίες και τα τραγούδια της θα κρατούν για πάντα ζωντανή τη μνήμη της», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους της.

«Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν μια λαμπρή ηθοποιός, από τους μεγάλους του κινηματογράφου και του θεάτρου μας, με γνήσια καλλιτεχνική φλέβα. Χάρισε γέλιο, χαρά και ψυχαγωγία σε όλους τους Ελληνες, που την αγάπησαν και θα τη θυμούνται πάντα μέσα από τις ταινίες της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Μεγάλη απώλεια για όλους μας. Ο κόσμος της επιθεώρησης, του τραγουδιού, του κινηματογράφου έχασε μια μεγάλη καλλιτέχνιδα. Θα τη θυμόμαστε με το κέφι της, το τραγούδι της, το γέλιο της, τους χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε μοναδικά στη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Ρένας Βλαχοπούλου, «του ζεστού ανθρώπου, της μεγάλης καλλιτέχνιδας, με την έντονη παρουσία στον κινηματογράφο, το τραγούδι και το θέατρο.

Θα μείνει αξέχαστη για τη ζωντάνια και τη λαϊκότητά της. Εκφραζε με τρόπο αυθεντικό τη μέση Ελληνίδα σε όλες της τις εκφράσεις. Θα την θυμόμαστε πάντα για όσα μας χάρισε με την έντονη παρουσία της».

Η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοίνωσε ότι ο δήμος ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της Ρένας Βλαχοπούλου θα αναλάβει την δαπάνη της ταφής της.

«Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν μια απ' τις πιο σημαντικές μορφές του θεάτρου και του κινηματογράφου μας. Η ανθρωπιά, η απλότητα και η φυσικότητα με την οποία υποδυόταν τους ρόλους της σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ της χάρισαν το χαμόγελο σε γενιές Ελλήνων που θα την θυμούνται πάντα με νοσταλγία. Ολοι όσοι είχαμε την τύχη να την γνωρίσουμε από κοντά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ανεπιτήδευτη, πληθωρική και γοητευτική Ρένα, την μεγάλη μας ηθοποιό που θα αποτελεί πρότυπο για όλους τους νεότερους καλλιτέχνες».