Κόσμος
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2004 19:23

Επιφυλακτικός ο αμερικανικός Τύπος για την ομιλία Κέρι

Με επιφυλακτικότητα υποδέχθηκε ο αμερικανικός Τύπος την ομιλία του υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ενώπιον των συνέδρων του κόμματος στη Βοστόνη http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/07/30/937759.htm .

Στο κύριο άρθρο της υπό τον τίτλο «Χαμένη Ευκαιρία», η Washington Post http://www.washingtonpost.com κάνει λόγο για απογοητευτική ομιλία, αν και ο Κέρι μίλησε με αυτοπεποίθηση. Παρέλειψε να πει αν ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα είχε κηρύξει τον πόλεμο στο Ιράκ και να διευκρινίσει τι εννοεί με την έκφραση ολοκλήρωση της δουλειάς στο Ιράκ.

Το κύριο άρθρο των New York Times http://www.nytimes.com εκφράζει απογοήτευση για την έλλειψη σαφήνειας στο θέμα του Ιράκ.

Και οι δύο εφημερίδες προσάπτουν στον υποψήφιο των Δημοκρατικών ότι οι προτάσεις του για την οικονομία στερούνται ρεαλισμού και αποβλέπουν στον εντυπωσιασμό.

Για την USA Today http://www.usatoday.com «Ο Κέρι φεύγει από τη Βοστόνη χωρίς να έχει δείξει στους ψηφοφόρους πώς θα ηγηθεί των ΗΠΑ διαχειριζόμενος τα πιο επείγοντα θέματα: τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και το ιρακινό. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμά του μοιάζει πολύ με το πρόγραμμα του προέδρου Μπους».