Αθλητικά
Τρίτη, 03 Αυγούστου 2004 11:25

Συνεχίζονται οι επιθέσεις του ξένου Τύπου κατά των ελλήνων αθλητών

Συνεχίζονται οι επιθέσεις από το βρετανικό Τύπο κατά των ελλήνων πρωταθλητών λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών της Αθήνας. Στο στόχαστρο του «Independent» βρέθηκαν και πάλι οι Ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, οι οποίοι – σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας - αποφεύγουν να υποβάλλονται σε έλεγχο αντιντόπινγκ.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το συντάκτης του εν λόγω άρθρου, πρόσφατα οι δύο αθλητές του Χρήστου Τζέκου αποχώρησαν αιφνιδίως από έλεγχο αντιντόπινγκ.

Ο βρετανικός Τύπος επιμένει στις κατηγορίες κατά των πρωταθλητών μας, παρά το γεγονός ότι περιπτώσεις ντόπινγκ έχουν αποδειχθεί κυρίως μεταξύ των βρετανών και των αμερικανών αθλητών του Στίβου, με πρωτοκλασάτα ονόματα να πρωταγωνιστούν σε υποθέσεις χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Πρόσφατο παράδειγμα ο αμερικανός σπρίντερ Αλβιν Χάρισον ο οποίος τέθηκε εκτός αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο Χάρισον τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, επειδή παρέβη για δεύτερη φορά τις διατάξεις των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή κατά του Ντόπινγκ της χώρας (USADA).

Η εξέλιξη αυτή «κοστίζει» στις Ηνωμένες Πολιτείες το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 μέτρα των ανδρών, καθώς ο αμερικανός σπρίντερ, σύμφωνα με την απόφαση, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Η USADA αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο Χάρισον βρέθηκε «θετικός» στην απαγορευμένη διεγερτική ουσία μονταφινίλ. Ο αμερικανός αθλητής παραβίασε για πρώτη φορά τις διατάξεις των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης το 1993 στο Εθνικό πρωτάθλημα εφήβων των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν έκανε χρήση απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας.