Αθλητικά
Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 23:30

Γ.Αλαφούζος: «Ήταν εκτός εαυτού ο Δ.Γιαννακόπουλος»

Να μην ανεβάσει τους τόνους, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προσπάθησε ο Γιάννης Αλαφούχος στις δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της «Θύρας 13».

Να μην ανεβάσει τους τόνους, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προσπάθησε ο Γιάννης Αλαφούχος στις δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της «Θύρας 13».

«Καταλαβαίνω ότι ήταν εκτός εαυτού και πάνω στα νεύρα του είπε μια κουβέντα παραπάνω. Όταν άκουσα τις δηλώσεις, τις βρήκα διασκεδαστικές. Ούτε θύμωσα ούτε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος απέφυγε να πει περισσότερα πράγματα.

Αναφερόμενος στο πλάνο της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου, ανέφερε: «Θέλαμε να φτιάξουμε μια δεμένη ομάδα με καλούς αθλητές, με ήθος, και νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Εφέτος ξεκινά από άλλο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι. Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Ο Παναθηναϊκός πάντα πρέπει να κερδίζει τα πάντα. Οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία. Υπάρχει πίεση, αλλά το έργο μας είναι δύσκολο».

Ήταν επίσης ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τους στόχους της επόμενης περιόδου, θέτοντας ως πρωταρχικό τον τίτλο: «Παρόλο που είναι δύσκολο θέλουμε πολύ να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που είναι απέναντι. Σίγουρα θα γίνουν 2-3 μεταγραφές. Νομίζω την θέση του δεξιού μπακ την καλύψαμε με τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος (σ.σ. Μπούρμπος). Ίσως στα χαφ πρέπει να ενισχυθούμε. Η επίθεση είναι ολοκληρωμένη».

Είπε ακόμη ότι σε σχέση με την περασμένη σεζόν, το μπάτζετ της νέας χρονιάς «θα είναι λίγο αυξημένο 10 με 20%» και ξεκαθάρισε; «Το όνειρο μας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν πάμε στους ομίλους σταματάμε να έχουμε πρόβλημα.»

Για τους Καραγκούνη και Μπούρμπο ανέφερε: «Θέλουμε να πάρουμε το Μπούρμπο, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο Καραγκούνης είναι θέμα της τεχνικής μας ηγεσίας. Σε κάποια παιχνίδια θα βοηθήσει.»

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί τη βία σα μέσο, είναι πιο επιθετικοί αλλά δεν έκαναν το παραμικρό στο Καραϊσκάκη. Η αστυνομία μας προστάτευσε.»