Κόσμος
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2004 12:39

Τη λίστα με τους οικονομικούς υποστηρικτές του παρουσίασε ο Τζον Κέρι

Τη λίστα με τους 200 - και πλέον- διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εταιρειών που τον υποστηρίζουν, έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μεταξύ των ονομάτων που αναφέρονται στη λίστα είναι εκείνο του προέδρου της Oracle, Τσαρλς Φίλιπς, του Όσλεϊ Μπράουν, διευθύνοντα συμβούλου της Brown-Forman και του Πίτερ Σέρνιν της News Corp.. Στους χορηγούς του Τζον Κέρι περιλαμβάνονται επίσης, οι πρόεδροι της Bank of America, Τσαρλς Γκίφορντ και του Pritzker Realty Group.

Ο Τζον Κέρι προχώρησε σε αυτή την κίνηση σε μια προσπάθεια να δείξει αφενός ότι είναι ένας υποψήφιος των Δημοκρατικών σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο και ειδικά με τα σημαίνοντα στελέχη μεγάλων εταιρειών, και αφετέρου ότι αποτελεί καλύτερη επιλογή για τη διαχείριση της αμερικανικής οικονομίας απ’ ό,τι ο νυν πρόεδρος Τζόρτζ Μπους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης PoliticalMoneyLine, ο Τζον Κέρι τον προηγούμενο μήνα εξασφάλισε δωρεές από 52 διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών του δείκτη Russel1000, σε σύγκριση με 280 που υποστήριξαν οικονομικά την καμπάνια του Τζορτζ Μπους για την επανεκλογή του.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει κερδίσει την οικονομική υποστήριξη διευθυνόντων συμβούλων εννέα από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Ιntel Corp., Pfizer, American International Group. Καθένας εξ αυτών έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 200.000 δολάρια για την εκστρατεία του Τζορτζ Μπους.