Τη ζωή σε μια νεαρή γυναίκα στοίχισε η απόφασή της να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε και επέλεξε η ίδια καθώς η οικογένειά της τη λιθοβόλησε μέχρι θανάτου έξω από ένα δικαστήριο στην πόλη Λαχόρη του κεντρικού Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Τη ζωή σε μια νεαρή γυναίκα στοίχισε η απόφασή της να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε και επέλεξε η ίδια καθώς η οικογένειά της τηη λιθοβόλησε μέχρι θανάτου έξω από ένα δικαστήριο στην πόλη Λαχόρη του κεντρικού Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η Φαρζάνα Ικμπάλ, 25 ετών, δέχτηκε επίθεση από τον πατέρα της, τα αδέλφια της, τον πρώην αρραβωνιαστικό της και άλλα μέλη της οικογένειας της ακριβώς έξω από την πύλη του δικαστηρίου της Λαχόρης, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ράνα Μουτζαχίντ Χουσάιν.
Οι άνδρες αυτοί έσυραν τη νέα σε μια γωνία και την χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι με τούβλα. Όταν η 25χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της, όμως άλλοι άνδρες της οικογένειάς της που συμμετείχαν στο φόνο της διέφυγαν.
Η Ικμπάλ παντρεύτηκε τον Ιανουάριο τον άνδρα που αγαπούσε – αψηφώντας τη γνώμη της οικογένειάς της.
Πολλές οικογένειες στο Πακιστάν, μια βαθιά συντηρητική κοινωνία η οποία εφαρμόζει αυστηρές ισλαμικές αρχές, θεωρούν προσβολή στην τιμή τους οι κόρες να επιλέγουν εκείνες τον άνδρα με τον οποίο θα παντρευτούν.
Εκτιμάται ότι 1.500 γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο σε φόνους για λόγους «τιμής» – ή μάλλον με το πρόσχημα της τιμής, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Aurat Foundation και άλλες ΜΚΟ που συγκεντρώνουν στοιχεία για τέτοιου είδους υποθέσεις.
Ωστόσο οι ύποπτοι για την διάπραξη τέτοιων δολοφονιών συχνά μένουν ατιμώρητοι, χάρη σε παραθυράκια σε νόμους τους οποίους ειδικοί χαρακτηρίζουν απαρχαιωμένους αλλά και περίπλοκες νομικές διατάξεις οι οποίες επιτρέπουν σε οικογένειες να «συγχωρούν» τους φονιάδες.
Πηγή: ΑΜΠΕ