Κοινωνία
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 15:14

Θησαύριζαν παριστάνοντας τους εφοριακούς σε ηλικιωμένους

Συνελήφθη ένας 31χρονος που μαζί με την 30χρονη σύζυγό του εξαπατούσαν ηλικιωμένους, παριστάνοντας τους λογιστές ή τους εφοριακούς.

Συνελήφθη ένας 31χρονος που μαζί με την 30χρονη σύζυγό του εξαπατούσαν ηλικιωμένους, παριστάνοντας τους λογιστές ή τους εφοριακούς.

Οι δυο τους πλησιάζαν τους ηλικιωμένους και τους έπειθαν πως ενεργούν για λογαριασμό των παιδιών τους, προκειμένου να λάβουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Με το πρόσχημα αυτό τους επιβίβαζαν σε νοικιασμένα αυτοκίνητα και αφού τους οδηγούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών, τους έπειθαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων, τα οποία κατέληγαν στις τσέπες τους. Στη συνέχεια, προκειμένου οι παθόντες να μην αντιληφθούν την απάτη σε βάρος τους, τους αποβίβαζαν κοντά σε εφορίες και λέγοντάς τους πως θα έψαχναν να παρκάρουν γίνονταν «καπνός».

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 12 περιπτώσεις εξαπάτησης και μία ληστεία σε βάρος 77χρονης, η οποία αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους.

Η παράνομη δράση τους είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, κυρίως σε περιοχής της Δυτικής Αττικής, ενώ το συνολικό κέρδος που έχουν αποκομίσει να ανέρχεται στο ποσό των 130.800 ευρώ.

Ο συλληφθείς αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από τους παθόντες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ιδίου και της συζύγου του και σε άλλες παράνομες πράξεις.