Κόσμος
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2004 13:31

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις, όπως στη Φλωρεντία, τη Ρώμη, τη Βενετία και τη Νάπολη, λίγες μέρες πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου της οργάνωσης – σκέλους της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη, Ταξιαρχίες του Αμπού Χαφς αλ Μάσρι.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Αυγούστου, αραβική εφημερίδα είχε γράψει ότι έλαβε μήνυμα της οργάνωσης με το οποίο απειλεί τους Ιταλούς παντού στον κόσμο, εάν η Ρώμη δεν αποσύρει σε διάστημα 15 ημερών τις στρατιωτικές της δυνάμεις από το Ιράκ.

«Οι πυρήνες μας στη Ρώμη και στις υπόλοιπες ιταλικές πόλεις είναι έτοιμοι...Η προθεσμία που τέθηκε στην κυβέρνησή σας πλησιάζει στην εκπνοή της. Εάν έχετε φρόνηση, πάρτε την απόφαση αποχώρησης από το Ιράκ. Διαφορετικά κάθε περιοχή θα είναι στόχος μετά την εκπνοή της προθεσμίας», αναφερόταν σε άλλο μήνυμα της οργάνωσης που δημοσιεύθηκε το Σάββατο σε ισλαμική διεύθυνση στο Ιντερνετ.

Στη Ρώμη, στην Πόλη του Βατικανού, ισχύουν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και οι επισκέπτες περνούν από τον ένα μετά τον άλλο έλεγχο ασφαλείας για να φθάσουν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου σχηματίζοντας τεράστιες ουρές. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στη Βενετία και τη Νάπολη, κατ΄εξοχήν τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην Ανκόνα, το μεγάλο λιμάνι της Αδριατικής, από όπου θα αναχωρήσουν τις προσεχείς ημέρες χιλιάδες Ιταλοί για να παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

«Η ειδική χρονική στιγμή επιβάλλει την ανάγκη λήψης -ακόμη και στη Φλωρεντία, κέντρο των τεχνών και κατά συνέπεια εν δυνάμει στόχο- των κατάλληλων μέτρων για την προστασία των πολιτών και των πολυπληθών τουριστών», αναφέρεται σε ανακοίνωση των τοπικών αρχών της πρωτεύουσας της Τοσκάνης, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Il Messaggero.