Αθλητικά
Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 15:18

Μπάσκετ: Ασφάλιση των διεθνών για το Παγκόσμιο ζητεί η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Την ασφάλιση των διεθνών αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Ισπανίας ζητεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Την ασφάλιση των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Ισπανίας ζητεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Με επιστολή που απέστειλε στην ΕΟΚ ο πειραϊκός σύλλογος, επιθυμεί να πληροφορηθεί αν έχει προβλεφθεί η ασφάλιση των διεθνών παικτών ενόψει της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα γνωστοποιεί την πρόθεση να μην επιτρέψει στους αθλητές του να συμμετάσχουν στο Μουντομπάσκετ αν δεν είναι ασφαλισμένοι, διαδικασία που συνήθως ακολουθείται για τους παίκτες από το ΝΒΑ, ενώ για τους υπόλοιπους υπάρχει κοινή ασφάλιση από τη FIBA.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός φέρει ακόμη βαρέως την περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη στο περυσινό Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, στον αγώνα με τη Ρωσία.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είχε υποστεί διάστρεμμα και όπως έκτοτε διατείνονται οι άνθρωποι της πειραϊκής ομάδας, ουδέποτε έλαβαν επίσημη ενημέρωση για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας τους με την ΕΟΚ.