Κόσμος
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 10:53

Τουρκία: Τουλάχιστον 18 εργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ορυχείο

Δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 302 οι νεκροί εργάτες στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργού Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Τουλάχιστον 18 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα, ενώ σύμφωνα με τον τελευταίοι επίσημο απολογισμό, 284 εργάτες έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 302, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για το πλέον πολύνεκρο βιομηχανικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα, ο υπουργός είπε ότι 18 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στο ανθρακωρυχείο.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των θυμάτων, έκανε λόγο για 284 νεκρούς εργάτες και 450 διασωθέντες, με 122 εκ των διασωθέντων να βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Πάντως, ο διαχειριστής του ανθρακωρυχείου, δήλωσε ότι 787 εργάτες ήταν εντός του ορυχείου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με το Reuters. Παράλληλα επεσήμανε ότι ακόμη είναι άγνωστη η αιτία ξεσπάσματος της πυρκαγιάς, τονίζοντας ότι ήταν «ένα απίστευτο ατύχημα, σε ένα ορυχείο που δεν είχε συμβεί τίποτε για 30 χρόνια».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο