Κόσμος
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2004 15:14

Εγκωμιαστικό άρθρο της Ουάσινγκτον Ποστ για τους Αγώνες της Αθήνας

Οι Αγώνες της Αθήνας μπορούν να είναι «οι καλύτεροι, οι πλέον εντυπωσιακοί και όμορφοι στην ιστορία, αλλά και αυτοί με το ουσιαστικότερο νόημα». Εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια της «Ουάσιγκτον Ποστ» για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, με την αμερικανική εφημερίδα να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των Αγώνων.

«Οι Ελληνες μπορούν να είναι υπερήφανοι όχι μόνο για όσα παραπέμπουν στην ιστορία τους, τα αρχαία μνημεία τους, αλλά και για μια νέα πόλη. Παρά τα λεγόμενα προβλήματά τους, είναι αδύνατο να αντισταθούμε στους Αγώνες. Υπάρχει μια αίσθηση ότι τίποτε άσχημο δεν μπορεί να συμβεί εδώ, διότι απλούστατα όλο αυτό το καινούργιο είναι τόσο εκπληκτικό», αναφέρει το σχετικό άρθρο της Ουάσινγκτον Ποστ.

Όσον αφορά τις επικρίσεις και τις αμφισβητήσεις κατά την προετοιμασία των Αγώνων, η αρθρογράφος χαρακτηρίζει άδικο το να κρίνεται ο τρόπος που προετοιμάζεται μια χώρα, με βάση την προσέγγιση που ισχύει σε άλλες.

Στο δημοσίευμα της Ουάσινγκτον Πόστ περιλαμβάνονται και δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα και έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την ασφάλεια, σημειώνοντας ότι στη σημερινή εποχή, καμία χώρα δεν πρέπει να καλείται να επωμισθεί μόνη της το υπέρογκο κόστος της ασφάλειας τέτοιων διεθνών διοργανώσεων.

Ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι η Ελλάδα ζήτησε και έλαβε την βοήθεια πολλών εταίρων και συμμάχων της, αλλά, όπως επισημαίνει η Ουάσιγκτον Ποστ, η βοήθεια αυτή δεν περιελάμβανε οικονομική ενίσχυση, κάτι που ουσιαστικά δεν έγινε ούτε από την πλευρά της ΔΟΕ.

Αισιόδοξη ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά εμφανίζεται μιλώντας στην έγκυρη αμερικανική εφημερίδα και η Πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία επαναλαμβάνει τη διαβεβαίωση ότι η Αθήνα είναι έτοιμη τονίζοντας: «θα παραδώσουμε ό,τι υποσχεθήκαμε».